Chuti lahodného pribináčika neodolá hádam žiadne dieťa, ale ani dospelý. Keď bude k tomu skrytý v chrumkavom maslovom ceste, okamžite z toho vznikne neodolateľný koláč, ktorý si ihneď zamilujete.
Vyskúšajte tento koláč podľa nasledujúceho receptu.
Potrebujeme
500 g hladká múka
250 ml smotana na šľahanie
250 g maslo
1/2 balíčka prášku do pečiva
Na plnku
250 g jemný tvaroh
1 ks puding bez varenia
1 PL práškový cukor
1 ČL solamyl
300 ml mlieko
1 vajce na potretie
práškový a vanilkový cukor na posypanie
Postup prípravy
Vyšľaháme si smotanu do tuha. Do misky nasypeme hladkú múku, ktorú premiešame s práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Následne vymiesime cesto, ktoré necháme asi pol hodinu odležať v chladničke.
Zatiaľ čo cesto oddychuje, pripravíme si puding podľa návodu, zašľaháme tvaroh, cukor a solamyl na lepšie zahustenie.
Cesto z chladničky vyberieme zhruba po pol hodine a rozdelíme na dve rovnaké časti, z každého ušúľame šúľok a pokrájame na rovnaké menšie kúsky. Potom každý rozvaľkáme na oválny tvar.
Vykrajovacím radielkom nakrojíme vrchnú časť a na spodnú časť položíme plnku. Ľavý aj pravý okraj pri plnke ohneme a zrolujeme.
Rolky uložíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a nezabudneme potrieť vajcom.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút na 175 stupňov.
Po dopečení ich posypeme práškovým cukrom, ktorý je lepšie zmiešať aj s vanilkovým, keďže sme do základného cesta cukor nepridávali.
varecha.pravda.sk