Svieži a navyše pekne rozvoniavajúci obed či večeru si pripravíte raz dva na panvici a to zmiešaním iba pár chutných ingrediencií. Pridaním ovocia vo forme mandariniek či pomarančov vznikne skutočne božské jedlo.
Čo potrebujeme na prípravu?
Prísady
kuracie prsia bez kože
2 až 3 šálky hnedej ryže
1 plechovka mandaríniek (môžu byť aj čerstvé pomaranče)
1/2 šálky nasekaných pekanových orechov
1/4 šálky nakrájanej červenej cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL oleja
2 PL čerstvého koriandra
korenie
soľ
Príprava
Do rozohriateho oleja dáme okorenené a osolené kuracie mäso a pár minút opekáme. Potom pridáme cesnak. Medzitým si uvaríme ryžu domäkka.
V miske zmiešame mandarínky, pekanové orechy, cibuľu a koriander, zalejeme asi 1/4 šálky šťavou z mandarínkovej konzervy a keď je mäsko už skoro hotové, zalejeme touto zmesou.
Ešte krátko povaríme. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť.
Twitter.com