Jahody sú priam dokonalé na prípravu koláčov a keď k nim pridáme tvaroh s pudingom, vznikne lahodná kombinácia, ktorú si ihneď zamilujete. A ak k tomu obľubujete nenáročné recepty, ktoré vám nezaberú veľa času, tak tento zákusok bude pre vás ideálnou voľbou.
Čo potrebujeme na jeho prípravu?
Cesto:
3 vajcia
1 lyžicu vody
80 g kryštálového cukru
1 lyžica kakaa
1 lyžica oleja
100 g polohrubej múky
1/2 lyžicky prášku do pečiva
Krém:
750 g tvrdého tvarohu
120 g kryštálového cukru
1 vanilkový puding
300 ml mlieka
Vrch:
1 kg jahôd
1 červené želé
Postup
Vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do peny, postupne pridáme olej, vodu. Zmiešame polohrubú múku, prášok do pečiva a kakaoo, zmes postupne vmiešame do tekutej zmesy.
Pripravené cesto vylejeme na plech, kde sme uložili papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, 20 až 25 minút.
Následne si pripravíme plnku. V mlieku necháme rozpustiť cukor, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Kým puding vychladne, mixérom vyšľaháme tvaroh, podľa chuti môžeme pridať aj trochu cukru. Postupne pridáváme puding. Celú zmes navrstvíme na upečené cesto.
Navrch poukladáme jahody a zalejeme ich želé, ktoré sme pripravili podľa návodu na obale.
Koláč necháme odpočívať v chladničke 2 až 3 hodiny.
Zdroj/Foto: nejrecept.cz