Upečte si výborné domáce pletienky: Tento jednoduchý recept zvládne aj začiatočník

Ani vy nedáte dopustiť na domáce pečivo, ktoré rozvoniava po celom dome? Upečte si spolu s nami výborné pletienky, ktoré zvládne aj začiatočník a vaša rodina vás bude za ne milovať.

  • 250 ml teplé mlieko
  • 1 čajová lyžička kryštálový cukor
  • 22 g čerstvé droždie
  • 500 g hladká múka
  • 1,5 čajová lyžička soľ
  • 2 polievkové lyžice olej
  • mlieko na potretie
  1. Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme 5 minút odpočívať.

  2. Vo väčšej miske si zmiešame múku, soľ a olej. Pridáme kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme hodinu vykysnúť.

  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vytvoríme pletienky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút podkysnúť.

  4. Pletienky potrieme mliekom a vložíme do vyhriatej rúry, do ktorej sme dali hrniec s horúcou vodou.

  5. Pletienky pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

  6. Upečené pečivo necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram s RECEPTAMI >> pridajte sa TU